Utama maklumat kesihatan Panduan Lengkap untuk Mempunyai Seks Pertama Kali
Panduan Lengkap untuk Mempunyai Seks Pertama Kali

Panduan Lengkap untuk Mempunyai Seks Pertama Kali

Anonim

Mempunyai hubungan seks pada malam pertama boleh menjadi pengalaman yang menyeronokkan dan mendebarkan jika anda tidak tahu di mana untuk bermula. Atau mungkin anda hanya ingin tahu bagaimana melakukan hubungan seks?

Untuk memuaskan rasa ingin tahu sambil membantu untuk menghilangkan kebimbangan anda, kami telah menyusun panduan langkah demi langkah yang perlu anda ketahui sebelum, semasa, dan selepas melakukan hubungan seks buat kali pertama.

Nota : Artikel ini mengutamakan seks penembusi faraj, iaitu seks di mana zakar memasuki vagina. Jenis seks lain, seperti dubur atau lisan, tidak disebutkan secara khusus dalam artikel ini, walaupun beberapa perkara penting masih boleh digunakan untuk pelbagai cara melakukan hubungan seks.

Panduan lengkap bagaimana untuk melakukan hubungan seks pertama kali

Tidak seperti apa yang sering anda tonton di skrin, bagaimana untuk melakukan hubungan seks bukan hanya membuka pakaian dan masuk dan keluar dengan mudah. Seperti cerita, mesti ada jalan yang harmonis dari rangsangan kepada klimaks untuk kepuasan seksual yang muktamad.

Berikut adalah panduan bagaimana untuk melakukan hubungan seks yang baik dan benar.

1. Pastikan sama ada pasangan anda mahu melakukan hubungan seks

Persetujuan adalah langkah pertama dan paling penting jika anda ingin mempunyai pengalaman seks yang baik. Perjanjian di sini bermakna bukan sahaja "suka dan suka" tetapi juga mesti "menginginkan yang sama".

Iaitu, kedua-dua pihak mesti bersetuju dan mahu melakukan seks secara sedar. Sekiranya satu pihak berasa tidak selesa, tidak dalam mood, tidak mahu melakukan hubungan seks dengan segera, jangan teruskan.

Bukan sahaja percakapan ini akan menimbulkan pertelingkahan antara anda berdua, tetapi seks berdasarkan paksaan atau tanpa persetujuan boleh menjatuhkan anda ke dalam kesalahan jenayah yang serius.

2. Selalu bersiap untuk kondom

Sekiranya ini merupakan peluang seks pertama anda atau pasangan baru, pastikan anda mempunyai deposit kondom untuk mencegah penyakit kelamin dan kehamilan yang tidak diingini.

Satu cara yang baik untuk memastikan adalah dengan segera bertanya jika mereka mempunyai kondom. Sekiranya tidak, beritahu dia mengenai risiko seks tanpa perlindungan yang boleh anda hadapi. Anda juga boleh membeli kondom baru sebelum memulakan.

Jika ini adalah malam pertama anda dan pasangan anda selepas perkahwinan, kondom boleh menjadi kontrasepsi yang sesuai jika anda tidak merancang untuk mempunyai anak-anak dengan segera (terutama jika wanita tidak mempunyai kaedah kawalan kelahiran yang lain).

3. Pemanasan adalah penting

Seks adalah aktiviti intim. Oleh itu, cuba jangan tergesa-gesa. Foreplay alias foreplay sama pentingnya dengan seks sendiri. Foreplay juga membantu mengukuhkan ikatan antara kedua-dua pihak.

Selain memberikan masa untuk anda dan pasangan anda untuk berehat dan menikmati proses itu, foreplay juga membantu anda mengelakkan kesakitan semasa seks. Jika seorang wanita tidak cukup dirangsang secara seksual, vagina tidak akan basah sehingga penembusan zakar akan menjadi sukar dan menyakitkan.

Pemanasan boleh dilakukan dengan mengusap, menyentuh, atau mencium. Foreplay juga boleh dicapai melalui seks oral, seperti blowjob atau rangsangan clitoral menggunakan lidah. Luangkan masa sekurang-kurangnya 15 minit melalui muka bumi sebelum bergerak ke "menu utama".

4. Penembusan perlahan

Cara paling mudah dan paling biasa untuk melakukan hubungan seks adalah dengan kedudukan mubaligh, di mana wanita terletak di belakangnya dengan lututnya sedikit bengkok dan lelaki itu langsung di atasnya untuk penembusan (memasukkan zakar ke dalam pembukaan faraj).

Satu zakar yang hilang dan tersilap dalam lubang adalah "kesalahan" yang paling biasa, terutamanya jika ini adalah kali pertama lelaki itu telah menembusi. Ini adalah semula jadi, tetapi zakar yang ditujukan secara salah boleh menyebabkan kecederaan semasa seks untuk lelaki dan wanita.

Oleh itu, cara terbaik untuk berjaya menembusi tanpa insiden memalukan adalah meminta panduan. Wanita itu boleh menggunakan tangannya untuk memisahkan labia, aka bibir di dalam vagina, dan menggunakan tangan yang lain untuk membimbing penis ke dalamnya dengan betul.

Sebaik sahaja zakar berada, lelaki boleh meneruskan penembusan dengan menolak pinggul perlahan-lahan dan berirama sehingga zakar sepenuhnya dimasukkan ke dalam vagina. Kemudian tarik keluar sebahagiannya sebelum masuk semula. Jangan memaksa zakar dengan gerakan slamming seperti dalam filem lucah. Mulakan dengan pergerakan yang perlahan dan lembut sehingga anda berdua dapat mencari irama yang betul.

5. Ambillah nafas panjang

Seks pertama boleh menjadi cemas dan gugup, tetapi tidak sepatutnya merasakan kesakitan yang melampau.

Cara bekerja di sekitar ini adalah untuk melonggarkan minda anda semasa bernafas secara perlahan sementara lelaki itu mula menembusi. Lelaki juga boleh melakukan ini untuk mengawal irama penembusan mereka. Ambillah nafas dari hidung dan nafas perlahan-lahan melalui mulut dalam masa 10 hingga penis akhirnya masuk.

Sekiranya kesakitan sangat meluas atau terdapat banyak pendarahan, seperti haid, hentikan penembusan dengan serta-merta. Jika anda mengalami kesakitan semasa hubungan seks, ini mungkin kerana anda tidak cukup basah, kurang pelinciran, perlu menukar posisi, atau minta pasangan anda melambatkan. Kesakitan juga boleh datang dari kegelisahan dan kegelisahan.

Bercakap dengan pasangan anda mengenai cara membuat seks lebih selesa. Rujuk doktor untuk maklumat lanjut.

6. Nikmati masa ini

Orgasm selalu dilihat sebagai matlamat utama, aka tujuan melakukan hubungan seks. Sangat baik jika anda dapat mengalaminya pada malam pertama, tetapi ketahui bahawa itu sangat mungkin dan sangat wajar jika salah satu pihak tidak orgasme sama sekali. Terutama jika ini adalah seks pertama untuk wanita.

Sebaliknya, lelaki juga sangat mungkin dan sangat munasabah untuk mengalami ejakulasi pramatang atau ereksi yang sukar pada malam pertama. Kedua-dua isu ini boleh dipengaruhi oleh perkara-perkara psikologi seperti kegelisahan dan kebimbangan, atau sebaliknya ia sangat bersemangat.

$config[ads_text5] not found

Jangan membuat orgasme sukar (atau orgasme terlalu cepat) masalah besar. Sekali lagi, ini adalah perkara biasa dan bukan tanda bahawa ada sesuatu yang salah dengan anda berdua. Orgasm adalah pengalaman yang sangat unik bersama-sama dengan pemahaman peribadi terhadap tubuh masing-masing, dan sesungguhnya ia memerlukan masa untuk menguasainya.

Nikmati intim ini dan semua proses. Jangan tergesa-gesa penembusan hanya untuk mengejar orgasme dan kemudian rapi. Seks adalah momen yang sesuai untuk memanjakan satu sama lain. Selepas selesai, habiskan masa selepas bermain misalnya dengan memeluk atau goler yang dimanjakan bersama.

7. Keluarkan kondom

Sekiranya anda menggunakan kondom, lepaskannya dari vagina. Kaedah ini tidak boleh menjadi cuai supaya air mani yang terkandung di dalamnya tidak bocor. Sekiranya ini berlaku, terdapat risiko besar untuk menyebarkan penyakit kelamin atau kehamilan yang tidak diingini.

Apabila anda ingin tarik zakar keluar dari vagina, tahan dan tahan pangkal kondom (cincin getah) supaya kondom tidak tergelincir sebelum anda bersedia mengeluarkannya. Kaedah ini menghalang air mani daripada menumpahkan pada vagina. Selepas zakar jauh dari faraj, maka cabut pembukaan kondom dengan dua jari dan simpulkan simpulan.

$config[ads_text6] not found

Pastikan anda melupuskan kondom dengan betul. Setelah mengikat, bungkusnya dalam plastik atau tisu dan buangnya di sampah.

8. Bersihkan

Pembersihan badan selepas seks adalah kewajipan. Kira-kira 80 peratus wanita mengendalikan jangkitan saluran kencing (UTI) selepas seks tanpa perlindungan.

Cara untuk mengelakkannya adalah mudah. Mandi dan bersihkan alat kelamin dengan betul. Untuk wanita: cuci dan bilas vagina dan vulva anda dengan baik (jangan douche!) Walaupun lelaki perlu mencuci zakar selepas mengeluarkan kondom.

Kongsi artikel ini:

Kongsi ini:

  • Klik untuk berkongsi di Facebook (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi di Twitter (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada WhatsApp (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Tumblr (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi di LinkedIn (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Baris baru (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada BBM (Buka dalam tetingkap baru)

Ditinjau: November 28, 2018 | Terakhir Edited: November 28, 2018

Sumber

Adakah anda mempunyai tip untuk seks pertama kali? http://www.cosmopolitan.com/sex-love/tips/a811/first-time-sex/

Panduan langkah demi langkah bagaimana untuk melakukan hubungan seks http://www.thehealthsite.com/sexual-health/how-to-have-sex-the-step-by-step-guide/

BAGAIMANA MEMILIKI SEX VAGINAL http://www.avert.org/sex-stis/how-to-have-sex/vaginal-sex

Intercourse Pertama 101 http://www.scarleteen.com/article/sexuality/first_intercourse_101