Utama Maklumat kesihatan 7 Item Ini Dirumahkan Daripada Tandas Awam
7 Item Ini Dirumahkan Daripada Tandas Awam

7 Item Ini Dirumahkan Daripada Tandas Awam

Anonim

Kita cenderung bimbang tentang kuman yang menempel di tempat duduk tandas, tetapi sebenarnya alat rumah tangga lain yang sering dilupakan sebenarnya menyimpan banyak kali risiko menjadi bakteria bakteria.

Terdapat satu aktiviti mudah yang boleh anda lakukan untuk memastikan ia bersih dan selamat dari gangguan jangkitan bakteria, walaupun anda dikelilingi oleh kuman: mencuci tangan.

Dr. Aaron Glatt, presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif New Island Hospital Bethpage, New York, dan jurucakap Persatuan Penyakit Berjangkit Amerika, mengatakan bahawa mencuci tangan adalah aspek kebersihan peribadi yang paling asas dan penting.

Image

Berikut adalah senarai 8 item rumahtangga yang kelihatan bersih walaupun ia adalah tempat kegemaran untuk kuman, bersama-sama dengan petua mengenai bagaimana untuk menjaga agar mereka bebas dari kuman.

1. Mudah alih

Mobile adalah sambungan tangan anda. Berapa kerapkah anda berurusan di bilik mandi semasa sibuk bermain dengan telefon bimbit anda? Walaupun anda telah membasuh tangan anda, adakah anda pernah berfikir tentang membersihkan telefon bimbit anda sekali-sekala?

Mungkin anda tidak akan makan selepas bilik mandi, tetapi bakteria yang melekat pada permukaan telefon bimbit dengan mudah akan mengubah tangan ke objek lain yang anda pegang, dan tepi ke makanan anda. Akhirnya, bakteria akan terkumpul dan masuk ke dalam badan atau melekat pada wajah anda apabila anda menerima panggilan.

Kongsi artikel ini:

Kongsi ini:

  • Klik untuk berkongsi di Facebook (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi di Twitter (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada WhatsApp (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Tumblr (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi di LinkedIn (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Baris baru (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada BBM (Buka dalam tetingkap baru)

Tarikh disemak: September 6, 2017 | Terakhir Edited: September 6, 2017

Sumber

Basuh Tangan Anda: 7 Item Rumah Tangga yang Memegang Lebih Banyak Kuman daripada Kursi Tandas http://www.medicaldaily.com/wash-your-hands-7-household-items-hold-more-germs-toilet-seat-295346

10 Permukaan Germy Anda Sentuh Setiap Hari http://abcnews.go.com/Health/ColdandFluNews/story?id=5727571&page=1

10 Tempat Terkecil Terkejut Germ You Touch Everyday http://www.prevention.com/health/health-concerns/top-10-places-germs-can-make-you-sick