Utama alahan 4 Ciri-ciri Alergi Anda Untuk Pelincir Vagina (Pelincir)
4 Ciri-ciri Alergi Anda Untuk Pelincir Vagina (Pelincir)

4 Ciri-ciri Alergi Anda Untuk Pelincir Vagina (Pelincir)

Anonim

Dari segi seks, anda pasti bersetuju, ada perkara yang diperlukan untuk membuat keseronokan aktiviti yang dapat berjalan lancar ke 'klimaks'. Bukan sekadar soal gaya atau kedudukan seks, ada beberapa perkara yang anda perlukan ketika melakukan hubungan seks. Salah satu perkara yang anda perlukan adalah pelinciran vagina. Mengurangkan pelinciran dalam kawasan alat kelamin ini, boleh menjadi penghalang apabila anda bercinta. Walau bagaimanapun, adakah anda tahu bahawa pelincir atau pelincir ini boleh menyebabkan alahan? Apakah ciri-ciri pelincir alergi?

Apakah ciri-ciri alahan pelincir yang berlaku di dalam vagina?

Faraj kering sering menjadi masalah utama dalam kehidupan seksual. Pelinciran yang dikurangkan di kawasan genital boleh disebabkan oleh faktor fizikal atau psikologi seperti kebimbangan, tekanan, tekanan, atau masalah lain. Akibatnya apabila melakukan hubungan seks, vagina anda tidak menghasilkan cecair pelincir yang sempurna.

Untuk mengatasi masalah ini, penggunaan cecair pelincir tambahan boleh menjadi penyelesaian. Walau bagaimanapun, anda perlu tahu bahawa terdapat beberapa jenis pelincir yang tidak sesuai dengan anda dan menyebabkan alergi. Tanda alergen pelincir berikut yang perlu anda perhatikan.

1. Rasa panas

Apabila anda alah, apa yang akan dirasai selepas anda menggunakan pelincir itu adalah sensasi terbakar di 'kawasan di bawah sana'. Sensasi terbakar biasanya bermula dari labia ke vagina. Beri perhatian sama ada pembakaran itu benar-benar muncul selepas anda menggunakan pelincir itu. Jika ya, hentikannya dan jangan sekali lagi memohon lagi.

2. Gatal-gatal

Gatal di dalam vagina memang boleh berasal dari jangkitan yis di dalam vagina. Walau bagaimanapun, pertimbangkan sama ada gatal pada vagina berlaku sebelum, selepas, atau semasa seks. Sekiranya anda rasa sedih sebelum dan tiba-tiba berasa gatal, ini boleh menjadi tanda alergi pelincir. Gatal-gatal adalah tanda alahan yang paling biasa.

3. Bruntusan (ruam)

Jika anda mempunyai pelincir alergi, kemerahan atau ruam biasanya akan muncul di bahagian luar vagina anda. Bukan sahaja ruam, kesan yang akan timbul akibat pelincir alergi adalah bahawa kulit vagina menjadi kering atau teruk yang akan menyebabkan eksim.

4. Bengkak

Sekiranya vagina anda membengkak apabila anda melakukan hubungan seks, ia mungkin menjadi punca. Tanda-tanda pelincir alahan ini akan muncul selepas anda menggunakan pelincir vagina.

Bagaimana untuk mengelakkan alahan pelincir faraj?

Sesetengah jenis pelincir boleh menyebabkan alergi dan kerengsaan. Untuk mengetahui tindak balas kulit pada pelincir, gunakan sedikit pada labia dan tunggu beberapa saat. Sekiranya ia berasa tidak selesa dan terasa panas, hentikannya. Anda tidak boleh mencuba produk pelincir baru sebelum bersetubuh.

Anda juga perlu mengetahui jenis pelincir tertentu. Pelincir sintetik biasanya mengandungi lidocaine dan benzocaine untuk mengurangkan ketidakselesaan. Kedua-dua ramuan ini boleh menjadikan kulit lebih mati rasa dan mengurangkan kesakitan. Walau bagaimanapun, anda harus tahu, sakit adalah cara badan untuk memberitahu kerengsaan. Kerengsaan kulit atau kecederaan boleh menjadi medium penghantaran bakteria atau kuman.

Juga Baca:

  • Alahan, Jika Dipaksa Teruskan, Bolehkah Ia Menyembuhkan Masa Panjang?
  • Madu sebagai ubat alahan, adakah ia benar-benar berkesan?
  • 3 Kaedah untuk Mengubati Alahan Sperma

Kongsi artikel ini:

Kongsi ini:

  • Klik untuk berkongsi di Facebook (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi di Twitter (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada WhatsApp (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Tumblr (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi di LinkedIn (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Baris baru (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada BBM (Buka dalam tetingkap baru)

Ditinjau: 20 Jun, 2019 | Terakhir Edited: 20 Jun, 2019

$config[ads_text5] not found

Sumber

Fakta-fakta yang licin mengenai pelincir.

http://www.berkeleywellness.com/self-care/sexual-health/article/slippery-facts-about-lubricants. Diakses pada 03/07/2017.

6 Tanda-tanda Anda Mungkin Alergi Lube.

http://www.gurl.com/2016/10/11/lube-allergy-signs/#1. Diakses pada 03/07/2017.