Utama Maklumat kesihatan Ada hubungan dengan seorang lelaki yang lebih muda? Baki Melalui 3 Tips Ini
Ada hubungan dengan seorang lelaki yang lebih muda? Baki Melalui 3 Tips Ini

Ada hubungan dengan seorang lelaki yang lebih muda? Baki Melalui 3 Tips Ini

Anonim

Perbezaan umur yang jauh terpaut adalah satu cabaran. Terutama jika kes itu adalah wanita yang berjumpa dengan lelaki yang lebih muda. Salah satu sebab mereka berkahwin dengan lelaki ini ialah keberanian.

Image

Lelaki muda cenderung lebih berani dan berisiko supaya wanita tertarik kepada mereka. Well, ada kalanya hubungan ini mempunyai halangan yang tidak kurang sukar daripada hubungan secara umum.

Oleh itu, anda memerlukan beberapa cara untuk mengatasi masalah ini jika anda berkencan dengan seorang lelaki yang lebih muda.

Tidak ada mudarat dalam dating seorang lelaki yang lebih muda

Image

Secara amnya, wanita yang mempunyai pasangan yang lebih muda sering dipandang remeh. Akan ada banyak pendapat yang datang ke telinga anda bahawa mereka belum matang dalam fikiran dan anda harus mengajar mereka lebih.

Bagaimanapun, pendapat ini tidak sepenuhnya betul. Bukan jarang lelaki muda mempunyai minda yang lebih matang apabila dilihat dari usianya. Oleh itu, kematangan tidak boleh dilihat dari segi umur.

Ia tidak menolak bertarikh seorang lelaki yang mempunyai umur yang lebih muda akan membuat anda tersandung beberapa halangan. Sebagai contoh, perbezaan pendapat tentang gaya hidup yang berbeza.

Agar perhubungan berjalan dengan lancar, berikut adalah beberapa tip yang mungkin anda dapat lakukan ketika berurusan dengan lelaki muda.

1. Jangan merawat pasangan anda seperti kanak-kanak

Image

Walaupun pasangan anda lebih muda, itu tidak bermakna anda mempunyai hak untuk melindungi dia seperti kanak-kanak. Ia tidak menolak kemungkinan bahawa lelaki muda sebenarnya mempunyai pemikiran yang lebih matang.

Walau bagaimanapun, jika dia membuat beberapa kesilapan yang munasabah pada usianya, anda boleh bercakap bersama-sama tanpa merendahkan diri.

Contohnya, anda bertarikh lelaki yang jauh lebih muda di usia, secara amnya gaya hidup dan pasangan anda akan sedikit berbeza.

Jika anda lebih suka bergaul di sebuah kafe yang mendengar lagu yang santai, pasangan anda mungkin tidak berpisah dari fasa gembira untuk pergi ke kelab.

Jangan juga memarahi dia kerana dia suka berbuat demikian. Sebaliknya, berikan pemahaman tentang mengapa anda tidak lagi suka pergi ke sana.

Ia juga penting untuk membincangkan beberapa keutamaan yang mungkin perlu dilakukan.

2. Bolder

Image

Satu sebab yang mungkin anda berkenalan dengan lelaki yang lebih muda adalah keberanian mereka. Sekarang, untuk mengimbangi adrenalin mereka yang masih bersemangat, anda juga perlu mempunyai keberanian yang sama.

Tunjukkan kepadanya bahawa anda juga boleh mengambil bahagian dalam beberapa aktiviti, yang mungkin melampau, yang mereka ambil. Seperti, pendakian gunung, mendaki gunung, atau aktiviti yang mencetuskan adrenalin yang lain.

3. Biar dia melayan awak

Image

Kebanyakan wanita yang menyatakan lelaki muda berasa mereka perlu membayar setiap kali mereka membuat keputusan. Ini mungkin kerana anda fikir anda mempunyai lebih banyak masa daripada bekerja untuk menghasilkan lebih banyak wang.

Rupa-rupanya, ini tidak selalu baik. Cuba sesekali biarkan pasangan anda membayar untuk tarikh anda bersama-sama. Ini dilakukan supaya sekurang-kurangnya pasangan anda merasakan mereka boleh bertanggungjawab untuk anda.

Sekiranya tidak mungkin, anda mungkin boleh membuat beberapa peraturan. Sebagai contoh, jika anda membayar untuk melihat filem, pasangan anda akan membayar makanan untuk tarikh tersebut.

Dating lelaki muda mempunyai kelebihan dan kekurangan.

Juga Baca:

  • Adakah anda mahu hubungan yang berpanjangan? Katakanlah ayat ini kepada pasangan anda
  • Prinsip "Terima Seperti Apakah", Adakah Menjamin Hubungan Berkekalan?
  • 7 Kunci untuk Menjaga Hubungan Hangat Walaupun Pasangan Sibuk Berfungsi

Kongsi artikel ini:

Kongsi ini:

  • Klik untuk berkongsi di Facebook (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi di Twitter (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada WhatsApp (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Tumblr (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi di LinkedIn (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Baris baru (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada BBM (Buka dalam tetingkap baru)

Tarikh Semakan: 5 Julai, 2019 | Terakhir Edited: 5 Julai 2019

Sumber

Hak wanita untuk memilih kekasih muda https://www.psychologytoday.com/us/blog/love-doc/200908/womens-right-choose-younger-love diakses 24 Jun 2019.

Petua untuk berjumpa dengan lelaki muda https://datingtips.match.com/tips-dating-younger-man-7958687.html diakses 24 Jun 2019.

Sebab-sebab yang menarik untuk mengetahui lelaki muda https://www.huffpost.com/entry/five-fabulous-reasons-to_b_5994214 diakses 24 Jun 2019.

Jaramillo-Sierra, AL, & Allen, KR (2013). Siapa yang membayar selepas tarikh pertama? Wacana lelaki muda peranan pembekal lelaki. Psikologi Lelaki & Keturunan, 14 (4), 389-399. http://dx.doi.org/10.1037/a0030603 diakses 5 Julai 2019.