Utama Maklumat kesihatan Petua untuk Membuat Perdamaian dengan Putusan Barren dan Memulakan Kehidupan Tanpa Kanak-kanak
Petua untuk Membuat Perdamaian dengan Putusan Barren dan Memulakan Kehidupan Tanpa Kanak-kanak

Petua untuk Membuat Perdamaian dengan Putusan Barren dan Memulakan Kehidupan Tanpa Kanak-kanak

Anonim

Setelah diisytiharkan tidak subur dan tidak dapat mempunyai anak-anak, tidak biasa untuk perkara-perkara ini membuat anda tidak selesa. Terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan, termasuk mengadopsi seorang kanak-kanak atau bergerak walaupun tanpa anak atau bayi. Tetapi malangnya tidak mudah untuk mengabaikan dan membuang impian untuk mempunyai anak.

Image

Antara terus berusaha atau menyerah diri, kedua-duanya adalah baik untuk dilakukan. Walau bagaimanapun, jika anda mula membuat keputusan untuk memulakan kehidupan tanpa anak, pasti anda memerlukan beberapa perkara yang dapat menguatkan diri anda dan pasangan anda. Anda juga boleh mencari cara lain dan kebahagiaan yang dapat menggantikan mimpi mulia anda. Kemudian, bagaimana untuk memulakan semuanya?

Bagaimana anda membuat perdamaian dengan keputusan yang mandul?

Tidak mudah membuat perdamaian setelah disabitkan kesalahan kerana tidak dapat mempunyai anak. Tetapi di dunia ini, anda bukan satu-satunya pasangan tanpa anak yang akan merasa sedih hingga akhir. Banyak pasangan lain mempunyai kes yang sama, tetapi mereka memutuskan untuk menikmati kehidupan dan akhirnya gembira.

Kuncinya adalah menerima nasib dengan ikhlas dan percaya bahawa ini adalah keputusan Tuhan untuk memberi kebahagiaan melalui jalan lain untuk anda berdua. Kehidupan tanpa kanak-kanak juga boleh menjadi pintu di mana anda dapat melihat dunia di sekeliling anda. Sebagai contoh, mungkin anda boleh membuka sambungan rakan lama dan menikmati kehidupan bersama-sama seperti hari pertama pacaran.

Salah satu perkara yang anda boleh mendapatkan, mungkin, adalah kebebasan. Kebebasan anda dan pasangan anda dapat perlahan bergerak ke arah kebahagiaan. Sebagai contoh, anda boleh membantu keluarga, saudara mara, atau orang lain. Anda juga boleh mengambil bahagian dalam aktiviti kebajikan, membantu orang lain yang memerlukan, atau berkhidmat kepada masyarakat. Dengan membantu atau memberi kepada satu sama lain, pasti tubuh akan merasakan kebahagiaan dan rasa kepuasannya sendiri.

Petua untuk bergerak dan mula hidup tanpa anak

Anda dan pasangan anda boleh mengubah pandangan tertentu tentang kehidupan tanpa anak. Banyak pasangan yang pernah menganggap bahawa anak-anak adalah sumber kebahagiaan, dan berubah bersama dengan kebahagiaan yang mereka temukan. Walau bagaimanapun, masih terdapat banyak jalan dan sumber kebahagiaan, yang mungkin tidak anda jumpai.

Cari kebahagiaan melalui cara lain

Seperti yang dinyatakan di atas, jika anda boleh mencari kebahagiaan dengan cara lain. Anda masih boleh ketawa dan berkongsi kebahagiaan dengan rakan-rakan, jiran, atau orang yang mempunyai cara hidup yang serupa dengan anda. Cari dan buat kebahagiaan anda sendiri.

Sebaliknya, mungkin anda tidak dapat mencari kebahagiaan dengan anak-anak biologi anda sendiri. Walau bagaimanapun, ia masih boleh diatasi. Luangkan masa bersama anak saudara, anak-anak yatim, anak saudara, yang berkongsi dengan anak-anak lain dapat menambah kekuatan anda dan menambah sedikit kebahagiaan yang diinginkan di antara kegiatan anda.

Juga Baca:

  • Menghadapi Kegawatan Emosional Apabila Lelaki Dihukum Menjadi Infertil
  • Infertile Atau Infertile? Sesungguhnya, Apa Perbezaannya?
  • Kitaran haid tidak teratur, adakah ia tidak subur?

Kongsi artikel ini:

Kongsi ini:

  • Klik untuk berkongsi di Facebook (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi di Twitter (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada WhatsApp (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Tumblr (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi di LinkedIn (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Baris baru (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada BBM (Buka dalam tetingkap baru)

Tarikh disemak: 2 Oktober, 2017 | Terakhir Edited: 2 Oktober 2017

Sumber

Kehidupan bebas selepas ketidaksuburan https://www.verywell.com/childfree-life-fter-infertility-4129051 Diakses pada 30 September 2017.

Living Childfree http://resolve.org/what-are-my-options/living-childfree/ Diakses pada 30 September 2017.