Utama Maklumat kesihatan Bila Membuang Pakaian Lama dan Menukar Baru?
Bila Membuang Pakaian Lama dan Menukar Baru?

Bila Membuang Pakaian Lama dan Menukar Baru?

Anonim

Bilakah kali terakhir anda membeli seluar baru? Mungkin sudah tiba masanya, anda tahu, anda membuang pakaian anda di dalam almari, jangan tunggu untuk mengoyakkannya terlebih dahulu. Pakaian yang telah lama dipakai dapat mengurangkan kualiti dan keselesaan anda. Kemudian bila masa terbaik untuk menukar seluar? Apakah tanda-tanda jika seluar mesti diganti?

Image

Tanda-tanda sudah tiba masanya untuk menukar seluar dalam anda

1. Tukar jika seluar getah teratur

Perkara pertama yang anda boleh periksa jika anda ingin menukar seluar anda adalah untuk memberi perhatian kepada keanjalan seluar yang anda pakai. Sekiranya anda sudah merasa tidak selesa, longgar, atau terperangkap apabila digunakan, ia membantu anda membuangnya dan membeli yang baru.

2. Jika kain itu berbau

Adalah idea yang baik untuk menukar pakaian anda apabila anda telah berbau bau yang tidak baik pada seluar dalam, walaupun sudah dibasuh. Sebabnya, beberapa bahan pakaian dalam seperti poliester jika dicampur dengan peluh akan menyebabkan bakteria yang memicu bau.

Di samping itu, jika tidak digantikan dengan segera, bakteria dapat menjangkiti faraj atau zakar dan menyebabkan penyakit.

Jadi, sebanyak mungkin seluar kapas, jika boleh kapas 100 peratus. Bahan ini menyerap kelembapan lebih mudah dan dapat memberikan peredaran udara lebih baik daripada poliester. Oleh itu, kapas lebih tahan terhadap bakteri atau bau.

3. Apabila seluar dalam itu telah muncul blotches

Pakaian yang telah digunakan terlalu lama kadang-kadang menyebabkan bintik hitam, putih, kekuningan atau kecoklatan. Itu sudah menjadi tanda bahawa anda seharusnya telah mengubah seluar dalam anda.

Tempat pada seluar kain boleh disebabkan oleh acuan, karat, atau bahan kimia lain. Perkara-perkara ini boleh membahayakan kawasan alat kelamin anda jika masih digunakan dan tidak dikeluarkan.

4. Usianya lebih dari 5 tahun

Pakaian yang telah digunakan selama bertahun-tahun tidak lagi baik dipakai. Di samping bentuk dan warna yang tidak menyenangkan mata, bakteria dan kain yang digunakan juga tidak sebaik sebelum membeli pertama.

Adalah idea yang baik untuk menukar seluar dalam setiap enam bulan sekali setahun . Di samping bentuk dan fungsi masih selesa, seluar dalam anda masih bagus untuk dipakai.

Bagaimana untuk memilih seluar yang sesuai untuk wanita?

Pilih dibuat daripada kapas

Seluar dalam kapas mempunyai liang yang agak besar, jadi peredaran udara di kawasan kelamin cukup baik. Jika anda ingin menggunakannya setiap hari, cuba gunakan kapas agar kulit anda boleh bernafas dengan bebas.

Penggunaan seluar kapas juga boleh menghindar dari risiko seperti panas berduri, ruam kulit, lembab, bau yang tidak menyenangkan, hingga pelepasan vagina.

Pilih yang selesa untuk dipakai

Juga Baca:

 • 6 Manfaat Tidur Tidak Memakai Pakaian untuk Kesihatan
 • Psstt

  .

  Tidur Tanpa Pakaian Dalam Dapat Meningkatkan Kesuburan Lelaki!

 • Adakah benar bahawa tidak memakai seluar sebenarnya lebih sihat?

Kongsi artikel ini:

Kongsi ini:

 • Klik untuk berkongsi di Facebook (Buka dalam tetingkap baru)
 • Klik untuk berkongsi di Twitter (Buka dalam tetingkap baru)
 • Klik untuk berkongsi pada WhatsApp (Buka dalam tetingkap baru)
 • Klik untuk berkongsi pada Tumblr (Buka dalam tetingkap baru)
 • Klik untuk berkongsi di LinkedIn (Buka dalam tetingkap baru)
 • Klik untuk berkongsi pada Baris baru (Buka dalam tetingkap baru)
 • Klik untuk berkongsi pada BBM (Buka dalam tetingkap baru)

Ditinjau: 21 Jun, 2019 | Terakhir Edited: 21 Jun, 2019

Sumber

Berapa kerapkah anda menggantikan undi anda https://www.mnn.com/lifestyle/natural-beauty-fashion/blogs/how-often-should-you-replace-your-undies Diakses November 1, 2017.

Berapa kerap saya harus menyegarkan semula asas sayahttps: //www.menshealth.com/style/how-often-should-i-refresh-my-basics Diakses pada 1 November 2017.

Tanda-tanda membuang pakaian anda http://www.goodhousekeeping.com/beauty/fashion/tips/a22827/signs-throw-away-underwear-bra/ Diakses pada 1 November 2017.