Utama Maklumat kesihatan First time sexting? Inilah Cara Selamat
First time sexting? Inilah Cara Selamat

First time sexting? Inilah Cara Selamat

Anonim

Terdapat banyak cara untuk meningkatkan keintiman dengan rakan kongsi. Salah seorang daripada mereka adalah seks . Bagi anda yang tidak pernah mencuba seks dengan rakan kongsi, pastikan anda sudah tahu peraturannya. Sebabnya, anda dan pasangan anda mesti berhati-hati. Jika anda tidak bertukar-tukar mesej seksi, risiko boleh berbeza-beza. Oleh itu, beri perhatian kepada pelbagai petua untuk cara melakukan seksual berikut sebelum mencubanya.

Image

Apa itu sexting ?

Sexting diambil dari kata-kata seks dan teks. Ini bermakna bertukar mesej pendek yang erotik, seksual dan intim melalui telefon pintar . Sexting juga kadang-kadang dibumbui dengan menghantar foto masing-masing sensual atau bogel.

Mengapa seks jika anda boleh melakukan hubungan seks secara langsung?

Sebelum cuba sexting, anda mungkin tertanya-tanya mengapa anda harus melakukan sexting jika anda dan pasangan anda boleh melakukan hubungan seks secara fizikal. Ingat, sexting bukan pengganti seks, sama seperti pertukaran mesej tidak dapat menggantikan komunikasi tatap muka. Sexting hanya dilakukan sebagai gangguan dari menu utama anda.

Sexting juga boleh dicuba jika anda dan pasangan anda menjalani hubungan jarak jauh (LDR). Bertukar-tukar mesej seksi atau foto dapat membantu kedua-dua anda menyatakan dan menggembirakan keinginan seksual antara satu sama lain.

Di samping itu, sexting juga boleh membantu anda mengenali pasangan anda dan diri anda dengan lebih mendalam. Sebabnya, apabila sexting anda perlu menggunakan kata-kata untuk menyatakan fikiran anda. Sementara itu, apabila melakukan hubungan seks secara langsung, anda dan pasangan anda cenderung untuk tidak mengatakan banyak dan tidak menyatakan keinginan mereka dengan jelas.

Cara seksual yang seksi tetapi selamat

Jadi, anda boleh menikmati keseronokan seks dengan pasangan, lihat bagaimana seks yang selamat untuk pemula di bawah.

1. Jangan seks kerana anda perlu

Pastikan anda dan pasangan anda bersiap sedia dan bertukar mesej seksi. Jika anda masih tidak pasti, beritahu pasangan anda bahawa anda tidak bersedia. Anda juga tidak boleh memaksa pasangan anda jika dia tidak menjawab permintaan anda. Sexting yang dipaksa tidak akan menghasilkan apa-apa keseronokan.

2. Menyedari fantasi seks anda

Sexting adalah masa yang baik untuk merealisasikan fantasi seks anda. Ini kerana apabila melakukan seks, anda boleh membayangkan secara bebas dan mewujudkan suasana anda sendiri. Sebagai contoh, anda dan pasangan anda bercita-cita untuk melakukan seks di tempat terbuka. Mintalah pasangan membayangkan suasana pantai romantis.

3. Elakkan menggunakan emojis

Menggunakan emojis apabila bertukar mesej seksi dengan rakan kongsi boleh membuat sesi anda merasa hambar dan tidak istimewa. Pasangan anda akan lebih teruja jika anda menggambarkan perasaan anda dan apa yang anda lakukan dengan kata-kata.

4. Mula perlahan-lahan

Sekiranya anda gugup, hanya perlahan. Mulailah dengan bertanya sepasang pakaian yang anda pakai atau menghantar gambar tempat tidur anda bersama-sama. Membina suasana romantis dengan memuji badan masing-masing. Dari sana, biarkan perbualan mengalir dengan sendirinya.

5. Jangan sexting semasa anda mengambil aktiviti lain

Tidak ada yang lebih menjengkelkan dan membuat keghairahan hilang daripada mesej yang tidak pernah dikembalikan. Jadi, jangan sexting sambil membayar kerja atau menonton televisyen. Cobalah untuk memberi tumpuan kepada pasangan anda dan membalas mesej secepat mungkin.

6. Jangan hantar foto dengan wajah anda

Sekiranya anda dan pasangan anda cukup yakin untuk menghantar foto seksi, jangan biarkan muka anda melihat foto tersebut. Adalah penting untuk melindungi identiti anda jika perkara-perkara yang tidak diingini berlaku, contohnya jika foto itu bertaburan atau dilihat oleh orang lain.

7. Seketika memadam semua kesan seks

Juga Baca:

 • 12 Soalan Tentang Seks Yang Anda Malu Mengenai
 • Bagaimana jika pasangan enggan melakukan hubungan seks?
 • Sakit kepala Selepas Membuat Cinta, Adakah Ia Berbahaya Atau Tidak?
 • Kenapa Pilih Lampu Mati Apabila Mempunyai Seks?

Kongsi artikel ini:

Kongsi ini:

 • Klik untuk berkongsi di Facebook (Buka dalam tetingkap baru)
 • Klik untuk berkongsi di Twitter (Buka dalam tetingkap baru)
 • Klik untuk berkongsi pada WhatsApp (Buka dalam tetingkap baru)
 • Klik untuk berkongsi pada Tumblr (Buka dalam tetingkap baru)
 • Klik untuk berkongsi di LinkedIn (Buka dalam tetingkap baru)
 • Klik untuk berkongsi pada Baris baru (Buka dalam tetingkap baru)
 • Klik untuk berkongsi pada BBM (Buka dalam tetingkap baru)

Tarikh disemak: September 6, 2017 | Terakhir Edited: September 6, 2017

Sumber

The Dos and Don'ts of Sexting. http://www.everydayhealth.com/sexual-health/sexting-dos-and-donts-for-consenting-adults.aspx Diakses pada 3 Februari 2017.

8 Dos dan Larangan Sexting. https://www.theodysseyonline.com/8-and-dont-sexting Diakses pada 3 Februari 2017.