Utama Maklumat kesihatan 7 Makanan dan Minuman untuk Dihindari Sebelum Membuat Cinta
7 Makanan dan Minuman untuk Dihindari Sebelum Membuat Cinta

7 Makanan dan Minuman untuk Dihindari Sebelum Membuat Cinta

Anonim

Anda mungkin pernah mendengar pelbagai makanan yang boleh membangkitkan pacaran seks, seperti coklat dan ginseng. Walau bagaimanapun, berhati-hati semasa memilih makanan atau minuman sebelum bercinta dengan pasangan. Kerana, terdapat juga makanan yang dapat benar-benar mengurangkan pemacu seks. Tidak mahu betul sehingga terlambat malam anda dan pasangan anda merasa hambar kerana anda memilih menu yang salah? Elakkan tujuh jenis makanan dan minuman yang dapat mengurangkan semangat berikut, ya.

Image

1. Makanan masin

Makanan yang terlalu asin seperti makanan goreng atau makanan ringan mengandungi natrium yang tinggi. Natrium yang berlebihan akan mengganggu aliran darah anda. Malah, untuk mendapatkan rangsangan seksual dan orgasme yang terbaik, anda memerlukan peredaran darah yang lancar ke organ seks. Peredaran darah yang terencat juga boleh membuat zakar sukar didirikan.

2. Minuman beralkohol

Minum minuman beralkohol seperti bir atau wain sebelum merasakan rakan kongsi berbunyi seksi. Walau bagaimanapun, ternyata minuman beralkohol boleh mengurangkan pemacu seks anda, terutama jika anda dan pasangan anda minum mabuk. Alkohol akan memberi isyarat kepada otak untuk menyekat penghasilan testosteron hormon. Malah, testosteron hormon diperlukan oleh lelaki dan wanita untuk mengingatkan keinginan untuk bercinta. Anda juga akan menjadi lebih sensitif terhadap sentuhan dan rangsangan jika badan anda menghasilkan testosteron yang mencukupi.

Di samping itu, alkohol juga memberi kesan kepada sistem saraf pusat di otak anda. Akibatnya, sistem pernafasan dan aliran darah menjadi terhalang. Sementara itu, anda memerlukan pernafasan yang kuat dan aliran darah yang licin untuk mencetuskan keseronokan seksual yang maksimum.

3. Minuman tenaga

Jangan minum minuman tenaga sebelum bersetubuh. Minuman tenaga sering diiklankan berkesan dalam meningkatkan stamina. Walau bagaimanapun, kandungan gula dan kafein yang sangat tinggi sebenarnya akan menyebabkan tenaga meningkat sedikit demi sedikit, kemudian jatuh secara dramatik tidak lama kemudian.

Jika anda minum minuman tenaga sebelum bersetubuh, anda dan pasangan anda mungkin dapat mula dengan semangat. Walau bagaimanapun, anda mungkin sudah lelah di tengah sesi yang panas dan akhirnya sukar untuk mencapai klimaks. Mengantuk atau keletihan semasa seks pasti dapat segera membunuh keinginan puncak.

4. Minuman ringan

Jika anda ingin mencari minuman segar sebelum bercinta, elakkan minuman ringan. Sebabnya, minuman ringan boleh membuat perut anda menjadi kembung dan tidak selesa. Perut kembung juga boleh mencetuskan perut anda atau menyegarkan secara berterusan. Pasangan anda akan menjadi malas seketika jika anda tidak boleh berhenti menyembah atau memekik sambil menghabiskan masa romantis bersama-sama.

5. Buah-Buahan

Sekiranya anda telah memakan buah, tunggu kira-kira dua jam sebelum bersetubuh. Buah itu dicerna sangat mudah dan cepat oleh tubuh. Jadi, jika anda makan buah-buahan sebelum anda bercinta, anda mungkin berasa kembung, kembung, dan sakit perut. Di samping itu, kandungan air dan serat yang tinggi dalam buah-buahan juga boleh membuat anda pergi dan balik ke bilik mandi. Ini pasti akan mengurangkan semangat dan pasangan anda.

6. kacang soya

Makanan dan minuman yang diproses dari kacang soya seperti tauhu, tempe, dan susu kedelai dapat mengurangkan pemacu seks. Menurut satu kajian di Jurnal Pemakanan Klinikal Eropah, soya dapat mengurangkan kadar testosteron pada lelaki. Dengan testosteron yang terhad, sukar bagi anda untuk menikmati hubungan seks dengan pasangan anda.

7. Mint gula-gula

Juga Baca:

 • 7 Tips untuk Menghidupkan Semangat Cinta
 • Mengenali Aphrodisiac: 9 Makanan Meningkatkan Ghairah
 • 3 Tanda-tanda Disfungsi Seksual di Wanita: Adakah Anda Mengalami Ini?
 • Kesalahan Lelaki 5 Pasangan Memuaskan Semasa Seks

Kongsi artikel ini:

Kongsi ini:

 • Klik untuk berkongsi di Facebook (Buka dalam tetingkap baru)
 • Klik untuk berkongsi di Twitter (Buka dalam tetingkap baru)
 • Klik untuk berkongsi pada WhatsApp (Buka dalam tetingkap baru)
 • Klik untuk berkongsi pada Tumblr (Buka dalam tetingkap baru)
 • Klik untuk berkongsi di LinkedIn (Buka dalam tetingkap baru)
 • Klik untuk berkongsi pada Baris baru (Buka dalam tetingkap baru)
 • Klik untuk berkongsi pada BBM (Buka dalam tetingkap baru)

Tarikh disemak: September 6, 2017 | Terakhir Edited: September 6, 2017

Sumber

10 Makanan Yang Paling Menakjubkan untuk Dihindari Sebelum Mempunyai Seks. http://www.womansday.com/relationships/sex-tips/advice/g1124/food-and-sex/ Diakses pada 10 Februari 2017.

8 Makanan untuk Dihindari Sebelum Mempunyai Seks. http://www.goodhousekeeping.com/life/relationships/advice/a25660/foods-avoid-before-sex/ Diakses pada 10 Februari 2017.