Utama Maklumat kesihatan 7 Resipi Oatmeal Sihat untuk sarapan Ini adalah artikel yang ditaja. Untuk maklumat lanjut mengenai Polisi Pengiklan dan Penaja, sila baca di sini.
7 Resipi Oatmeal Sihat untuk sarapan Ini adalah artikel yang ditaja. Untuk maklumat lanjut mengenai Polisi Pengiklan dan Penaja, sila baca di sini.

7 Resipi Oatmeal Sihat untuk sarapan Ini adalah artikel yang ditaja. Untuk maklumat lanjut mengenai Polisi Pengiklan dan Penaja, sila baca di sini.

Anonim

Oatmeal memang makanan yang sihat yang dapat mengisi dan dapat mengurangkan kolesterol. Walau bagaimanapun, mengambilnya tanpa apa-apa topping akan sangat membosankan. Anda mungkin agak keliru untuk menggabungkan oat dengan makanan lain, kerana takut tahap kalori tidak seimbang untuk diet anda. Oleh itu, mari kita lihat beberapa resipi oatmeal yang sihat dan lazat untuk sarapan pagi anda di bawah!

Image

Resipi oatmeal yang sihat untuk sarapan pagi

1. Pisang biji dan kacang

Tidak seperti oatmeat lain, versi buatan sendiri menggunakan beberapa dos kayu manis (kayu manis) untuk rasa yang kuat tanpa menambah banyak kalori. Pisang adalah penambah serat yang manis dan semulajadi yang boleh mengekalkan paras elektrolit badan anda dan mencegah kekejangan otot apabila bersenam. Sementara itu, omega-3 dari walnut dapat membantu tubuh anda membakar lebih banyak lemak dan pada masa yang sama membantu anda menghalang keradangan dan mengurangkan risiko penyakit kronik, seperti arthritis, penyakit jantung dan kanser. Satu-satunya bahan yang diperlukan adalah oat, air, pisang, walnut, dan kayu manis. Dan jumlah kalori dalam mangkuk oat ini ialah 310 kalori.

2. Chai oatmeal

Untuk satu lagi mangkuk oat yang sihat, anda boleh menambah dedak oat. Ini akan menjadikan rasa makanan lazat sambil menambah serat makanan anda. Jika anda suka rasa teh chai, anda mungkin menikmati versi ini dengan menambah ketumbar, kayu manis, dan kunyit. Bahan-bahan yang diperlukan ialah susu, garam, ketumbar, kapulaga, kayu manis, kunyit, madu, ekstrak vanila, gandum biasa, dan dedak oat. Kalori yang dihidangkan dalam mangkuk oat ini adalah 248 kalori.

3. Bakar oat

Sekiranya anda bukan penggemar oat kerana bentuknya, cuba sebaliknya. Ia akan rasa seperti campuran makanan ringan yang kenyal dan semangkuk krim wholemeal. Bahan-bahan yang boleh anda gunakan adalah gandum mentah yang dimasak dengan cepat, gula perang, kismis, walnut, serbuk penaik, susu, sos epal, mentega, telur dan semburan masak . Campurkan semua bahan, dan bakar dalam ketuhar. Kalori dalam satu mangkuk oatmeal adalah 281 kalori.

4. Potong oat-oat dengan kelebihan karamel masin

Jika anda mempunyai keinginan untuk makan makanan manis tanpa merasa bersalah, karamel dengan lapisan asin boleh membantu anda. Resipi ini memerlukan gandum keluli potong, yang mempunyai indeks glisemik sedikit lebih rendah daripada gulung yang bergulung . Ini bermakna mereka kurang terdedah kepada pancang dalam gula darah. Bahan-bahan yang diperlukan adalah gandum keluli, susu, gula, coklat ringan, garam, krim disebat dan buah segar. Kalori dalam mangkuk oat ini adalah 242 kalori.

5. Oat dengan kismis dan pisang

Mengisi perut anda dengan resipi ini adalah cara yang betul untuk memulakan hari anda. Menu ini mempunyai 15 gram protein dan 8 gram serat setiap bahagian, dan ini boleh dibuat dalam microwave untuk berkhidmat dengan cepat. Bahan-bahan yang diperlukan adalah susu, gandum yang digulung , kismis, pisang, dan halia. Kalori untuk mangkuk oat ini lebih daripada yang lain, iaitu 420 kalori.

6. Tarikh maple oatmeal

Anda juga boleh membuatnya dalam kuantiti yang besar dan membekukan beberapa untuk penggunaan masa depan. Bahan-bahan yang diperlukan untuk oatmeat yang sihat adalah sirap maple, kacang-kacangan, tarikh, gula perang, gula, telur, mentega, epal, yogurt vanila, tepung, oat cepat memasak, baking soda, garam, dan kayu manis.

7. De-lish Oatmeal

Resipi ini dibuat dengan pear, cranberry kering dan cider epal untuk sentuhan buah manis semulajadi. Bahan-bahan yang diperlukan ialah air, epal, gandum organik, garam, pear, cranberry manis kering, kayu manis, ekstrak vanila, hazelnut dan susu cincang, bilangan kalori yang disajikan setiap hidangan adalah 256 kalori.

Apa yang perlu dipertimbangkan dalam membuat oatmeal yang memerlukan air ialah jumlah air. Anda mesti mematuhi arahan di sisi bekas oat anda dan lakukan seperti yang diarahkan untuk mengelakkan tekstur pucat, melekit dan tebal. Untuk memotong gandum keluli, nisbah air adalah 1 gelas air per ¼ cawan gandum. Jika anda menggunakan gandum yang dimasak dengan cepat atau gandum yang digulung , nisbahnya ialah 1 cawan air per ½ cawan gandum.

Kongsi artikel ini:

Kongsi ini:

  • Klik untuk berkongsi di Facebook (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi di Twitter (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada WhatsApp (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Tumblr (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi di LinkedIn (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Baris baru (Buka dalam tetingkap baru)

Ditinjau: 15 Ogos 2019 | Terakhir Edited: 15 Ogos 2019

Sumber

Cerahlah Sarapan Anda http://www.health.com/health/gallery/0,, 20834643, 00.html. Diakses pada 23 September 2016.

6 Cara Makan Oats Baja Anda http://www.mensfitness.com/nutrition/what-to-eat/6-ways-to-eat-your-steel-cut-oats. Diakses pada 23 September 2016.

Cara Yang Benar untuk Menyediakan Oatmeal dan 5 Tips untuk Membuatnya Lebih Baik. http://www.eatingwell.com/healthy_cooking/healthy_cooking_101_basics_and_techniques/the_right_way_to_prepare_oatmeal_and_5_tips_for_making_it_better?. Diakses pada 23 September 2016.