Utama Maklumat kesihatan Adakah Penembusan Terlalu Jauh Menembusi Rahim?
Adakah Penembusan Terlalu Jauh Menembusi Rahim?

Adakah Penembusan Terlalu Jauh Menembusi Rahim?

Anonim

Ramai wanita boleh mencapai orgasma melalui rangsangan clitoral atau vagina. Walau bagaimanapun, adakah anda tahu bahawa serviks juga merupakan zon sensitif untuk wanita? Ya, ada kemungkinan anda akan mengalami orgasme di seluruh badan kerana serviks dirangsang oleh penembusan yang mendalam. Nah, anda mungkin tertanya-tanya sama ada penembusan yang mendalam untuk mencapai serviks benar-benar boleh berlaku dan selamat. Ketahui jawapan di bawah.

Image

Adakah mungkin untuk menembusi secara mendalam melalui serviks?

Sesetengah orang percaya bahawa wanita boleh mencapai orgasme serviks dengan menembus serviks atau serviks, tetapi ini tidak sepenuhnya benar. Orgasme serviks dicapai dengan merangsang serviks bukan penembusan.

Serviks anda tidak boleh ditembusi sepenuhnya oleh zakar. Ini kerana pembukaan serviks, yang dikenali sebagai os luar, terlalu sempit untuk zakar masuk. Saluran tidak lebih besar daripada ibu jari anda. Untuk butiran lanjut, pertimbangkan ilustrasi berikut.

Image

Di samping itu, os luar dipenuhi dengan mukus serviks yang semakin menghalang penembusan penis ke dalam serviks. Akibatnya, mustahil zakar menembus leher rahim. Walau bagaimanapun, terusan servik ini tidak selalu kecil, ada kalanya serviks meluas cukup luas, iaitu semasa buruh atau ketika bayi keluar dari rahim. Jika tidak bekerja, tiada apa yang perlu melalui serviks anda.

Semasa penembusan yang mendalam, anda mungkin merasakan penis zakar atau menyentuh bahagian bawah serviks anda. Ini dipanggil rangsangan serviks. Jadi sebenarnya zakar tidak boleh masuk (penembusan) ke dalam serviks, tetapi hanya menyentuh atau menyentuh hujung bawah serviks. Sekali lagi, ini kerana tiada apa-apa yang boleh masuk atau keluar dari serviks anda, kecuali semasa melahirkan anak.

Adakah mungkin seorang wanita mengalami klimaks apabila serviks itu terangsang?

Jawapannya tentu saja mungkin. Walau bagaimanapun, ini tidak semestinya berlaku kepada semua orang. Setiap wanita mempunyai titik kesenangan yang berbeza. Sesetengah wanita mungkin mempunyai orgasme yang lebih mudah melalui rangsangan clitoral, bukan penetrasi mendalam ke bahagian bawah leher rahim.

Jika pasangan anda merangsang serviks, anda mungkin merasakan sensasi tekanan yang menyebar ke seluruh tubuh anda. Ini boleh menyebabkan kontraksi dalam otot di seluruh badan, dengan sensasi kesemutan yang datang dari gelombang dari kepala ke jari kaki anda. Inilah yang membawa wanita menjadi klimaks. Bagi sesetengah wanita, orgasme serviks boleh bertahan lama.

Walau bagaimanapun, jangan risau jika anda tidak mempunyai orgasme sama sekali. Mungkin serviks bukanlah kawasan sensitif anda, dan ini tidak penting.

Image

Adakah selamat untuk menembusi jauh ke bahagian bawah serviks?

Ya, penembusan yang mendalam untuk menyentuh bahagian bawah pembukaan serviks agak selamat. Walau bagaimanapun, penting bagi anda dan pasangan anda untuk mencuba beberapa kali sebelum penetrasi. Jadi jangan segera tarik zakar dengan cepat.

Jika anda tidak berehat, anda akan merasa sukar untuk merasa senang ketika menembusi dengan mendalam, terutama jika anda sampai ke bahagian bawah serviks.

Bukan perkara biasa bagi wanita untuk mengadu kesakitan semasa penembusan faraj, terutama jika ada sesuatu tentang serviks anda.

Sebenarnya, sekitar 60 peratus wanita akan mengalami dyspareunia, yang merupakan kesakitan hubungan seksual pada satu ketika. Apabila ini berlaku, anda akan merasa sakit sebelum, semasa, atau selepas seks.

Penembusan dalam bukanlah satu-satunya penyebab dispareunia, jadi berbincanglah dengan pakar obstetrik anda jika anda merasakan kesakitan semasa seks.

Juga Baca:

  • Cuti pertama, mari! Ini adalah sebab tidak mempunyai seks oral selepas penembusan.
  • 4 Cara Meningkatkan Keintiman Tanpa Keperluan Penetapan Seksual
  • Saiz Betap Betul Menentukan Seberapa Besar Orgasm Perempuan Adakah?

Kongsi artikel ini:

Kongsi ini:

  • Klik untuk berkongsi di Facebook (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi di Twitter (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada WhatsApp (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Tumblr (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi di LinkedIn (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Baris baru (Buka dalam tetingkap baru)

Tarikh Semakan: 11 April, 2018 | Terakhir Edited: April 11, 2018

Sumber

10 Perkara Yang Tahu Mengenai Penembusan Serviks https://www.healthline.com/health/womens-health/cervix-penetration#cervix-penetration yang diakses 10 April 2018.

Orgasme serviks adalah perkara yang Sangat Baik - Inilah Cara Mencuba Ini https://www.womenshealthmag.com/sex-and-love/how-to-have-a-cervical-orgasm diakses 10 April 2018.