Utama Maklumat kesihatan Tips untuk Menghadiri Parti Jika Anda Hamil
Tips untuk Menghadiri Parti Jika Anda Hamil

Tips untuk Menghadiri Parti Jika Anda Hamil

Anonim

Anda mungkin sukar untuk mengekalkan diet yang sihat semasa di pesta. Walau bagaimanapun, ingat petua berikut:

Image

Jangan biarkan lapar

Makan makanan ringan sebelum anda boleh membantu mengurangkan makanan anda. Jangan keluar lapar kerana anda akan cenderung makan terlalu banyak kemudian.

Parti dengan berhati-hati

Anda akan baik jika anda memberi perhatian kepada apa yang anda makan. Jadilah selektif:

Mengelak dari bar

Sudah jelas bahawa anda tidak dapat menyentuh alkohol pada pihak jika anda hamil. Tetapi jangan risau, anda masih boleh memerintahkan air berkilau, teh ais manis dengan pelbagai rasa, minuman ringan, bahkan mocktail.

Snek

Makan keping keju, makanan laut yang dimasak, bebola daging, cendawan boneka, sayap ayam atau sate, dan makanan ringan lain yang sihat. Langkau makanan yang sangat berminyak atau dibuat daripada bahan-bahan yang tidak selamat seperti tiram dan ikan salai. Jika ada buah-buahan, ambilnya. Serahkan keju pada keropok dan roti seluruh gandum, atau jika anda tidak mahu memakan karbohidrat, anda boleh sapu pada sayuran mentah. (Ingatlah untuk mengelakkan keju lembut, melainkan anda pasti keju pasteur atau masak sehingga berbuih)

Pada bufet

Pilih makanan sihat. Salin dan sayur-sayuran di atas pinggan anda jika ada, meninggalkan ruang yang kurang untuk makanan yang tidak begitu berkhasiat. Langkau daging dan ikan salai.

Semasa majlis makan malam

Isi perut anda dengan salad atau sup. Jika menu makan malam telah ditentukan dan anda tidak boleh memilih, masukkan makanan yang tidak sihat, kemudian makan yang lain. Sekiranya anda boleh memilih, dapatkan sedikit bahagian makanan yang kurang berkhasiat.

Pada masa pencuci mulut

Jika pencuci mulut disediakan bufet. Anda mempunyai lebih banyak kelenturan. Apabila pencuci mulut telah porsi dan tiada buah kelihatan - makan sedikit sahaja.

Isikan beg anda

Sukar untuk menikmati pesta jika anda pusing kerana anda lapar. Oleh itu pada masa-masa tertentu, anda boleh merasa lega kerana anda membawa makanan ringan dalam beg yang boleh dimakan secara rahsia.

Datang membawa makanan

Kongsi artikel ini:

Kongsi ini:

  • Klik untuk berkongsi di Facebook (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi di Twitter (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada WhatsApp (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Tumblr (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi di LinkedIn (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Baris baru (Buka dalam tetingkap baru)

Tarikh disemak: 20 Januari, 2017 | Terakhir Edited: 20 Januari 2017