Utama Maklumat kesihatan Ciri-ciri Pribadi Peribadi Warna Rambut, Yang Adakah Anda?
Ciri-ciri Pribadi Peribadi Warna Rambut, Yang Adakah Anda?

Ciri-ciri Pribadi Peribadi Warna Rambut, Yang Adakah Anda?

Anonim

Mungkin kita sering mendengar 'Jangan melihat seseorang dari rupa mereka'. Ramai yang memegang prinsip dan melakukan itu, tetapi bukannya penampilan kesan pertama seseorang ketika bertemu dengan kami? Oleh itu penampilan sangat penting. Dari penampilan, orang boleh menganggarkan umur anda, walaupun watak anda. Satu aspek penampilan yang tidak kurang penting ialah rambut.

Image

Ia diketahui dari tinjauan global bahawa di dunia terdapat 90% lebih banyak orang yang mempunyai warna rambut gelap. Hanya 2% mempunyai rambut berambut perang dan 1% mempunyai rambut merah. Kemudian, apa warna yang anda ada? Adakah ia sesuai dengan ciri-ciri anda? Warna rambut yang salah atau tidak sepadan dengan ciri-ciri diri anda boleh membuat anda lebih tua. Sesetengah pakar kecantikan mengatakan bahawa warna rambut berkaitan dengan mata dan warna kulit, dengan sepadan dengannya, anda akan kelihatan lebih muda dan lebih segar.

Tentukan warna kulit terlebih dahulu

Sebelum mengetahui warna rambut yang sesuai untuk anda, anda lebih baik menentukan warna kulit anda terlebih dahulu. Adakah anda mempunyai kelembutan hangat, nada sejuk, atau nada kulit berentap neutral. Bagaimana anda menentukannya? Anda dapat melihat warna salur darah di tangan di bawah cahaya terang. Sekiranya pembuluh darah anda berwarna biru, maka anda mempunyai warna kulit yang lembut , manakala vesel darah hijau bermakna kulit anda menjadi panas . Tetapi jika anda melihat kebiruan dan hijau sekaligus, dapat disimpulkan bahawa nada kulit anda bersifat neutral.

Memadankan warna rambut dengan warna kulit dan mata

Banyak warna rambut yang anda sebenarnya boleh cuba menjadikan muka anda kelihatan lebih muda dan lebih segar. Tetapi ia harus diperhatikan juga dengan warna kulit dan mata kerana ini akan menjejaskan penampilan.

Sikap neutral . Kulit sejenis neutral jenis biasanya sepadan dengan mana-mana jenis warna rambut. Bagi orang yang mempunyai murid gelap, seperti coklat atau hitam, anda boleh mencuba warna coklat sederhana atau sederhana. Bagi orang yang mempunyai warna hijau atau biru di mata murid, ia sesuai untuk mempunyai rambut si rambut coklat atau berambut perang .

Sedang hangat . Sekiranya anda mempunyai kulit jenis ini dengan warna gelap pada murid, disarankan untuk mempunyai rambut coklat hitam, sederhana atau coklat keemasan. Atau, jika anda mahu kelihatan lebih segar, anda boleh mencuba mewarnai rambut coklat kemerah-merahan. Sementara itu, jika murid anda berwarna hijau atau biru dan mempunyai rambut semulajadi yang cerah, tidak ada salahnya cuba mencelupkannya ke dalam pirang sederhana . Anda boleh meminta gaya rambut anda untuk menyediakan campuran warna emas dengan si rambut coklat sederhana .

Kedalaman sejuk . Bagi anda yang mempunyai warna murid gelap, cuba mempunyai warna rambut coklat gelap atau terbakar . Bagi mereka yang mempunyai warna mata hijau atau biru, menjadikannya kelihatan lebih segar untuk tidak mencuba rambut yang ringan hingga coklat sederhana, atau juga boleh memilih warna coklat seperti pasir pantai, coklat keemasan.

Kulit coklat . Warna kulit jenis ini mungkin paling banyak di Indonesia. Bagi anda yang mempunyai warna gelap, ia sangat sesuai untuk mempunyai warna rambut hitam atau coklat yang sederhana. Atau, anda juga boleh kelihatan baru dengan memilih warna terung coklat, merah gelap, atau gelap terung. Dengan menukar warna rambut anda dengan warna-warna ini, anda akan kelihatan berbeza dari sebelumnya tetapi masih sepadan dengan warna kulit dan mata anda. Walaupun bagi anda yang mempunyai murid hijau atau biru, anda dinasihatkan supaya mempunyai warna rambut yang terang, seperti warna coklat muda dan berambut perang.

Pewarnaan rambut adalah salah, boleh menyebabkan kesan lama, seperti keletihan dan juga kesakitan. Mempunyai potongan rambut yang sepadan dengan bentuk wajah dan warna rambut anda mengikut warna kulit dan mata dapat membuat anda lebih kurus, lebih muda, dan dapat menutup kelemahan bentuk wajah anda.

Kongsi artikel ini:

Kongsi ini:

  • Klik untuk berkongsi di Facebook (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi di Twitter (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada WhatsApp (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Tumblr (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi di LinkedIn (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Baris baru (Buka dalam tetingkap baru)

Tarikh disemak: September 6, 2017 | Terakhir Edited: September 6, 2017

Sumber

EverydayHealth.com. (2016). Adakah Warna Rambut Anda Meningkat Anda? . [dalam talian] Boleh didapati di: http://www.everydayhealth.com/skin-and-beauty/match-skin-color-with-hair-color.aspx [Diakses pada 21 Oktober. 2016].